Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος στο gazzetta.gr για κληρώσεις!



Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος μιλάει στο gazzetta.gr για τις κληρώσεις Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στους ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League. Ο συνάδελφος αναφέρεται, επίσης, στην εκπομπή του MEGA, "Σούπερ μπάλα live" και στην συνεργασία του με τον Sentra όπου πλέον θα κάνει μόνο μεταδόσεις και σχόλια...


Πως είδες την κλήρωση για τον Παναθηναϊκό;


"Ένας ορθολογικός, προσεκτικός και ...κανονικός Παναθηναϊκός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να βρεθεί στην επόμενη φάση του Europa League. Και έτσι όπως ήλθε ο όμιλος μπορεί να καταλάβει και την πρώτη θέση από την Γαλατασατάι. Είναι ...ανέκδοτο ένας Παναθηναϊκός με στόχους και φιλοδοξίες να προβληματίζεται από ομάδες όπως η Στουρμ Γκατς και η Ντιναμό Β. Περισσότερο τον προβληματίζει ο εαυτός του παρά οι αντίπαλοι".

Η εικόνα των "πρασίνων" στα τέσσερα παιχνίδια των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ δικαιολογούν την αισιοδοξία σου;
"Σε αυτή την φάση δεν θα ξαναβρεί μπροστά του Αγκουέρο, Φορλάν και Μάξι Ροντρίγκεζ. Έχει, λοιπόν, την ευκαιρία να δέσει περισσότερο σαν ομάδα για να είναι καλύυερος στην επόμενη φάση".

Τι πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός;

"Από την μέση και μπροστά ο Παναθηναϊκός δείχνει πολλές δυνατότητες υπό την έννοια πως έχει πολλές επιλογές. Θεωρώ επομένως ότι οι συγκεκριμένες ομάδες, κυρίως η Στουρμ Γκρατς και η Ντιναμό δεν είναι σε θέση να τον προβληματίσουν. Η συνέχεια σαφώς θα είναι πιο δύσκολη, αλλά ήδη οι άνθρωποι έβαλαν υψηλούς στόχους".

Θα είναι ευκαιρία για τον Σισέ να δείξει αυτό που δεν έχει καταφέρει να το κάνει μέχρι τώρα;


"Ο Σισε θα λείψει σίγουρα απ' την πρεμιέρα αφού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Από εκεί και πέρα, παίζοντας ξανά στην Ευρώπη τον Οκτώβριο ενδεχομένως να έχει ρολάρει και όλας".

Στο μεσοδιάστημα θα βοηθούσαν ενδεχόμενα θετικά αποτελέσματα στο ελληνικό Πρωτάθλημα;


"Έτσι όπως είναι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό που δείχνει σε πολλές περιπτώσεις ομάδα ψυχολογίας, τα αποτελέσματα μετράνε πολύ. Αυτό σημαίνει πως προχωρώντας με νίκες στην Ελλάδα έχει και καλή ψυχολογία για τα επόμενα παιχνίδια που δεν θα έχει απέναντι του μεγαθήρια. Αλλοίμονο. Και επειδή έχω διαβάσει εκατοντάδες σχόλια στο gazzetta, δεν υπάρχει ρεβάνς για το 1989 και την βαριά ήττα με 6-1 απ' την Ντιναμό, δεν υπάρχει ρεβάνς για την Στουρμ την εποχή του αποκλεισμού του επί Άγγελου Αναστασιάδη. Αυτά είναι για να περνάνε την ώρα τους οι φίλαθλοι".

Για ΑΕΚ και Ολυμπιακό;

"Η ΑΕΚ, για να κλείσουμε το πακέτο του Europa, θα έχει μία άλλη μορφή όταν αρχίσουν τα παιχνίδια αφού θεωρητικά θα γίνουν δύο με τρεις μεταγραφές. Αν υποθέσουμε πως φαβορί του ομίλου είναι η Μπενφίκα, η ΑΕΚ με τον καλό Σκόκο μπορεί να χτυπήσει την Έβερτον που είναι σε ελεύθερη πτώση. Αλλά έχω την εντύπωση πως ο σκοπός της επιτεύχθη με την είσοδο στους ομίλους. Την ενδιέφεραν περισσότερο τα 5 εκ. ευρώ. Σαφώς, όμως, έχει την ευκαιρία να προχωρήσει".

Ο Ολυμπιακός;
"Η κλήρωση του Ολυμπιακού θυμίζει αυτό που λένε ότι οι χαρτορίχτρες μπορούν να σκίσουν τα διπλώματα τους αν βρεθεί μία καλύτερη απ' αυτές. Γιατί πολλοί έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την κλήρωση χωρίς να ξέρουν καθόλου πως μπορεί να τρέχει η Άλμααρ ή, η Σταντάρ Λ. Ασφαλώς δεν έχουν τα ονόματα, Ολλανδοί και Βέλγοι εννοώ, των μεγαθήριων άλλων ομίλων, αλλά πλέον δεν παίζουν μπάλα τα ονόματα μα η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Ασφαλώς το μεγάλο κριτήριο είναι το Καραϊσκάκη. Αν κρατήσει την έδρα του, μπορεί και να χαλογελάσει στη συνέχεια".

Πες μου δύο λόγια και για την εκπομπή του MEGA, το "Σούπερ μπάλα live"...

"Η εκπομπή έχει συγκεκριμένο στυλ και στίγμα και προδιαγραφές. Υπάρχουν συγκεκριμένες συνδέσεις, διακοπές για διαφημίσεις ή άλλες συμβατικές υποχρεώσεις. Θεωρώ ότι έχει κρατήσει ένα επίπεδο και ασφαλώς μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο στη συνέχεια".

Πως βλέπεις το νέο στοιχείο των μηνυμάτων των τηλεθεατών;

"Τα SMS είναι δεκάδες χιλιάδες και δείχνει μία δίψα του κόσμου να τοποθετηθεί επί παντός. Του δίνεις μία δυνατότητα να το κάνει. Παρ' όλα αυτά ακόμα δεν έχει γίνει ουσιαστική κριτική απ' τον κόσμο για λάθη ή παραλείψεις παρά μόνο ευχές και παραινέσεις".

Τέλος, τι γίνεται με την συνεργασία σου με τον Sentra; Σταματάς απ' την πρωϊνή εκπομπή;

"Συνεχίζω με άλλες υποχρεώσεις πια. Θα κάνω τις μεταδόσεις και σχόλια στο κεντρικό μαγκαζίνο".


Ευχαριστώ.

"Και εγώ ευχαριστώ".
Νίκος Μαυρομάτης